Industriële ingenieurswetenschappen

Industriële                            
ingenieurswetenschappen 

Bouwkunde
Chemie
Elektronica-ICT
Elektromechanica
Energie
Informatica
Nucleaire technologie

 

Gemiste videogesprekken
Naam Kaart Heure d'appel

Recent  Sluiten

DIRECT MESSAGES

Bekijk hier de brochure Industriële Ingenieurswetenschappen en ontdek er alles over onze opleiding. Je kan hierin ook de curricula van het eerste bachelorjaar terugvinden.

In dit document vind je allerlei veelgestelde vragen over onze bacheloropleiding industriële wetenschappen terug. Gaande van hoeveel uren wiskunde heb ik best gehad tot is er voldoende praktijk in de opleiding? Kom het allemaal hier te weten.

Bekijk hier het studieprogramma van de masteropleiding industriële wetenschappen, alsook de toelatingsvoorwaarden en de beroepsmogelijkheden.

Bekijk hier het studieprogramma van de masteropleiding industriële wetenschappen: bouwkunde, alsook de toelatingsvoorwaarden en de beroepsmogelijkheden.

Bekijk hier het studieprogramma van de masteropleiding industriële wetenschappen: chemie, alsook de toelatingsvoorwaarden en de beroepsmogelijkheden.

Bekijk hier het studieprogramma van de masteropleiding industriële wetenschappen: elektromechanica, alsook de toelatingsvoorwaarden en de beroepsmogelijkheden.

Bekijk hier het studieprogramma van de masteropleiding industriële wetenschappen: elektronica-ICT, alsook de toelatingsvoorwaarden en de beroepsmogelijkheden.

Bekijk hier het studieprogramma van de masteropleiding industriële wetenschappen: energie, alsook de toelatingsvoorwaarden en de beroepsmogelijkheden.

Bekijk hier het studieprogramma van de masteropleiding industriële wetenschappen: informatica*, alsook de toelatingsvoorwaarden en de beroepsmogelijkheden.


* Vanaf academiejaar '22-'23 onder voorbehoud van goedkeuring van de Vlaamse overheid.

Bekijk hier het studieprogramma van de masteropleiding industriële wetenschappen: nucleaire technologie, alsook de toelatingsvoorwaarden en de beroepsmogelijkheden.

Om je een goed beeld te geven van het cursusmateriaal tonen we voor ieder opleidingsonderdeel van het 1e jaar een selectie van het cursusmateriaal (inhoudstabel, 1e hoofdstuk, 5-tal bladzijde van een moeilijker hoofdstuk, labo,…) en dit gegroepeerd voor het leerdomein chemie.
Om je een goed beeld te geven van het cursusmateriaal tonen we voor ieder opleidingsonderdeel van het 1e jaar een selectie van het cursusmateriaal (inhoudstabel, 1e hoofdstuk, 5-tal bladzijde van een moeilijker hoofdstuk, labo,…) en dit gegroepeerd voor het leerdomein elektriciteit.
Om je een goed beeld te geven van het cursusmateriaal tonen we voor ieder opleidingsonderdeel van het 1e jaar een selectie van het cursusmateriaal (inhoudstabel, 1e hoofdstuk, 5-tal bladzijde van een moeilijker hoofdstuk, labo,…) en dit gegroepeerd voor het leerdomein elektronica-ICT.
Om je een goed beeld te geven van het cursusmateriaal tonen we voor ieder opleidingsonderdeel van het 1e jaar een selectie van het cursusmateriaal (inhoudstabel, 1e hoofdstuk, 5-tal bladzijde van een moeilijker hoofdstuk, labo,…) en dit gegroepeerd voor het leerdomein ingenieursvaardigheden.
Om je een goed beeld te geven van het cursusmateriaal tonen we voor ieder opleidingsonderdeel van het 1e jaar een selectie van het cursusmateriaal (inhoudstabel, 1e hoofdstuk, 5-tal bladzijde van een moeilijker hoofdstuk, labo…) en dit gegroepeerd voor het leerdomein materialen en constructieleer.
Om je een goed beeld te geven van het cursusmateriaal tonen we voor ieder opleidingsonderdeel van het 1e jaar een selectie van het cursusmateriaal (inhoudstabel, 1e hoofdstuk, 5-tal bladzijde van een moeilijker hoofdstuk, labo,…) en dit gegroepeerd voor het leerdomein wiskunde.
Om je een goed beeld te geven van het cursusmateriaal tonen we voor ieder opleidingsonderdeel van het 1e jaar een selectie van het cursusmateriaal (inhoudstabel, 1e hoofdstuk, 5-tal bladzijde van een moeilijker hoofdstuk, labo,…) en dit gegroepeerd voor het leerdomein fysica-mechanica.
Om je een goed beeld te geven van het cursusmateriaal tonen we voor de basiswetenschappen uit het schakelprogramma een selectie van het cursusmateriaal (bv. inhoudstabel, eerste hoofdstuk, 5-tal bladzijde van een moeilijker hoofdstuk, labo,…): Chemie.
Om je een goed beeld te geven van het cursusmateriaal tonen we voor de basiswetenschappen uit het schakelprogramma een selectie van het cursusmateriaal (bv. inhoudstabel, eerste hoofdstuk, 5-tal bladzijde van een moeilijker hoofdstuk, labo,…): Mechanica en Fysica.
Om je een goed beeld te geven van het cursusmateriaal tonen we voor de basiswetenschappen uit het schakelprogramma een selectie van het cursusmateriaal (bv inhoudstabel, eerste hoofdstuk, 5-tal bladzijde van een moeilijker hoofdstuk, labo,…): Wiskunde.
Om je een goed beeld te geven van het cursusmateriaal tonen we voor de basiswetenschappen uit het schakelprogramma een selectie van het cursusmateriaal (bv inhoudstabel, eerste hoofdstuk, 5-tal bladzijde van een moeilijker hoofdstuk, labo,…): Statistiek.
In dit document vind je allerlei veelgestelde vragen over onze schakelprogramma's industriële wetenschappen terug. Gaande van kan ik al starten als ik mijn diploma professionele bachelor nog niet behaald heb tot kan ik de studie combineren met een job? Kom het allemaal hier te weten.
In dit document vind je terug of je recht hebt op vrijstelling als je al een andere academische opleiding geprobeerd hebt.

Video's

Aanmaakdatum 21/04/2020
In dit filmpje beantwoorden we voornamelijk de vraag "wat is nu eigenlijk een industrieel ingenieur? En hoe verhoudt hij of zij zich met andere opleidingen?"
Eveneens bespreken we het brede aanbod in afstudeerrichtingen en masters binnen de opleidingen. En tot slot bespreken we je slaagkansen.
Aanmaakdatum 21/04/2020
Wat zijn de unieke troeven van de opleiding Industriële Ingenieur aan Universiteit Hasselt? Kom het te weten aan de hand van deze presentatie en getuigenissen van collega's en studenten.
Aanmaakdatum 22/04/2020
In dit filmpje wordt de opbouw van zowel de bachelor- als masteropleiding binnen de Industriële Ingenieurswetenschappen grondig besproken.
Aanmaakdatum 21/04/2020
Hoe ziet je uurrooster eruit tijdens een opleiding tot industrieel ingenieur? Welke vakinhoudelijke ondersteuning kan je volgen voor je aan de opleiding begint?
Wat zijn de mogelijkheden om tijdens de opleiding naar het buitenland te gaan? Kom het allemaal te weten in dit filmpje.
Aanmaakdatum 21/04/2020
In dit filmpje vind je meer uitleg over het schakel- en voorbereidingsprogramma voor de opleiding van Industriële Wetenschappen. Wat wordt er verwacht van jou indien je wil instappen in een schakel- of voorbereidingsprogramma? Enkele veelgestelde vragen worden eveneens beantwoord in het filmpje.
Aanmaakdatum 12/05/2020
Ben je benieuwd naar de aanpak in de richting Bouwkunde, wil je weten welke vakken je krijgt na het gemeenschappelijk deel van 1,5 jaar of nog interessanter waar de afgestudeerden terecht komen op de arbeidsmarkt, kijk dan naar dit filmpje en alles wordt duidelijk.
Aanmaakdatum 11/05/2020
Ben je benieuwd naar de aanpak in de richting Chemie, wil je weten welke vakken je krijgt na het gemeenschappelijk deel van 1,5 jaar of nog interessanter waar de afgestudeerden terecht komen op de arbeidsmarkt, kijk dan naar dit filmpje en alles wordt duidelijk.
Aanmaakdatum 11/05/2020
Ben je benieuwd naar de aanpak in de richting Elektromechanica en Energie, wil je weten welke vakken je krijgt na het gemeenschappelijk deel van 1,5 jaar of nog interessanter waar de afgestudeerden terecht komen op de arbeidsmarkt, kijk dan naar dit filmpje en alles wordt duidelijk.
Aanmaakdatum 12/05/2020
Ben je benieuwd naar de aanpak in de richting Elektronica-ICT, wil je weten welke vakken je krijgt na het gemeenschappelijk deel van 1,5 jaar of nog interessanter waar de afgestudeerden terecht komen op de arbeidsmarkt, kijk dan naar dit filmpje en alles wordt duidelijk.
Aanmaakdatum 11/05/2020
Ben je benieuwd naar de aanpak in de richting Nucleaire technologie, wil je weten welke vakken je krijgt na het gemeenschappelijk deel van 1,5 jaar of nog interessanter waar de afgestudeerden terecht komen op de arbeidsmarkt, kijk dan naar dit filmpje en alles wordt duidelijk.

Persberichten

Land Titel Beschrijving Link Taal

Whitepapers

Land Titel Beschrijving Link Taal

Awards

Jaar Land Titel Beschrijving Link Taal

The projects / references

Land Titel Beschrijving Link Taal

Participation to external events

Land Datum Logo Organisator Type evenement Naam Informatie Website
Algemeen contact
Industriële ingenieurswetenschappen
Campus Diepenbeek: Agoralaan Gebouw B en H
3590 Diepenbeek
België

Website

011 29 21 46

studieloopbaanbegeleidingiiw@uhasselt.be

Stuur een mail
Faculteit/Dienst
Beschrijving

Welkom op de stand van de faculteit Industriële ingenieurswetenschappen! Fijn dat je hier bent.

Op deze stand kan je heel wat informatie terugvinden over de opleiding Industriële wetenschappen.

Let op! Denk je eraan om de opleiding indrustriële ingenieurswetenschappen te volgen, dan ben je verplicht om deel te nemen aan de ijkingstoets

Bekijk zeker onze video’s en presentaties, daar vind je meer informatie over ons uniek onderwijsmodel en je vakkenpakket. Je ontdekt er ook meteen welke beroepsmogelijkheden er allemaal zijn.

We organiseren in de komende maanden ook enkele infomomenten per opleiding. Kies welke richting jij uit wil en schrijf je in op www.uhasselt.be/infodagen.

Wil je toch nu al een vraag stellen? Bezorg ze ons via studiekeuze@uhasselt.be.

Geen vragen meer over deze opleidingen, maar misschien wel nog over je studiefinanciering, op kot gaan, je inschrijving enz. Ga dan zeker eens een kijkje nemen op de stand van de student ondersteunende diensten. Zij staan daar klaar om jou verder te helpen!

Opleidingen / Praktische info
 
Algemeen contact
Industriële ingenieurswetenschappen
Campus Diepenbeek: Agoralaan Gebouw B en H
3590 Diepenbeek
België

Website

011 29 21 46

studieloopbaanbegeleidingiiw@uhasselt.be

Stuur een mail
Faculteit/Dienst
 
Contacten op de stand

Producten

Mozaïek Lijst